https://tll-2022-sf.8kincs.hu
Csikung - egészség - boldogság

Fontos és hasznos

Többen jeleztétek, hogy a korábbi elvonulások alkalmából összeállított lista hasznosnak bizonyult. Folytassuk ezt a hagyományt is! 😉

Elnézést, ha túlságosan alapvető dolgokat írok, csak hátha ezekről jut eszedbe valami, ami feltétlenül szükséges.

Először is egy újdonság (bár kicsit későn jött az ötlet, de lehet, hogy hagyományteremtő lesz...)

Piac

Régi csikungos társunk, Murvai Zoli felajánlása: szívesen hoz az elvonulásunk résztvevői számára saját, vegyszermentes termesztésű fokhagymát 1200 Ft/kg áron.

Gyors megoldásként azt javaslom, itt a hozzászólások közt jelezd, mekkora mennyiségre tartasz igényt.

Ajánlott felszerelés – ruházat jellegű

 • Ha az időjárás lehetővé teszi, a közös gyakorlásainkat a vendégház területén lévő kolostorromok között vagy az egyéb nagy szabad területeken fogjuk végezni.
  Szükség esetére a főépület emeletén található nagy terem is a rendelkezésünkre áll. Az első este időjárástól függetlenül itt kezdjük az elvonulást.
 • Az ülő gyakorlatokat lehet széken vagy a talajon ülve is végezni. Javaslom, hozz magaddal egy kényelmes ülőpárnát. A teremben amúgy lesznek székek.
  A fekvő gyakorlatokhoz kifejezetten ajánlott a polifóm és a hálózsák.
 • FONTOS! A hosszabb, elmélyültebb fekvő gyakorlatoknál erősen javasolt, hogy a térded alá helyezzél egy puha (pl. takaróból összecsavart) hengert, melynek vastagsága kb. akkora, mint a combod.
 • Az időjósok egyelőre normális, nyári időt jósolnak, ezért egy könnyű nyári fejfedő hasznos kiegészítő lehet. Ugyanakkor a hajnalok és az esték már lehetnek hűvösek. Ezért kérlek, hozz magaddal kellő mennyiségű meleg ruhát is.
 • A tervek szerint a fizikai terhelésünket túrázással fogjuk kiegészíteni, ezért hozz magaddal túrázásra alkalmas ruházatot és cipőt. Ez a cipő lehetőleg legyen zárt. Szandálban nem igazán lehet kényelmesen, lábfeltörés nélkül túrázni. Egy kis hátizsák vagy oldaltáska is jól jön, hogy a kezed szabadon maradhasson.
 • Ahogy mondani szokták, esőriogatás céljából esővédő felszerelés is legyen nálad.

Egyéb ajánlott kellékek

 • Szúnyogok valószínűleg lesznek, bár nagy rajokra nem számítanék. A korábbi elvonulásokon használt elektromos szúnyogcsapdát most is beüzemeljük. Ugyanakkor a saját, jól bevált szúnyogellenes megoldásod nagyon is jól jöhet.
 • Ha tudod, hogy vonzódnak hozzád a kullancsok, a kirándulásra érdemes készülni kullancs riasztó okossággal.
 • Ha gyógyszerre van szükséged, ellenőrizd, hogy elegendő mennyiség legyen nálad.
 • Mivel az elvonulás fő célkitűzése pontosan egybeesik a kreativitás 7 lépéses folyamatából a "Kapcsolj ki!" lépéssel, ezért az "AHA" pillanat bármikor bekövetkezhet. Ráadásul a reggeli energiagyűjtést minden nap azzal a taoista gyakorlattal kezdjük, amelyik fókuszáltan támogatja céljaid elérését. Ezért javaslom, gyakorold egy kicsit a telefonod diktafon funkciójának használatát. 😉 Vagy az is jó megoldás, ha van kéznél egy kis jegyzetfüzet...
 • A korábbi elvonulások tapasztalatai azt mutatták, hogy nagyon jó, ha az elkészült fotókat megosztjuk egymással. Jó lenne ezt idén is megtenni, ezért bátran használd a telefonod fényképezőjét, de ha van külön kamerád is, mindenképpen hozd magaddal, és az elvonulás alatt használd bátran. 😉
 • A végére a régi időkből egy nosztalgikus mondat: Ha már táborozás, akkor legalább a nosztalgia kedvéért egy zseblámpát is tegyél a csomagba (+ tartalék elem). 🙂

Ami a legfontosabb

Derű, jókedv, vidámság, nyitottság...

Amit feltétlenül hagyj otthon: gondok, feladatok. Ezek valószínűleg meg fognak várni. De ha mégsem, és maguktól megoldódnak, (szerintem) akkor sem fogsz búsulni. 😉

9 hozzászólás

 1. Murvai Zoltán

  Gépjárművel – Miskolcról – Alsó- és Felső-hámor érintésével, egy alagúton áthajtva érkeztek meg Lillafüredre, a Hámori tó partjára. Balra lesz látható a Palotaszálló.

  Ebben az elágazásban kell jobbra fordulni, és a “Bánkút-Szentlélek” zöld KRESZ táblát követve tovább hajtani a Hámori-tó partján. Innen még 13 km-t kell megtenni a vendégházig

  Balról elmarad az Őskohó, majd a Pisztrángtelep, és utána egy éles jobb kanyarban (ez az ómassai elágazás) folytatódik az út “Bánkút-Szentlélek” felé. (Vigyázz, mert ha a GPS-t használod, a műszer innen tovább vinne Ómassára, ahonnan csak egy autóval teljesen járhatatlan erdei út jön fel hozzánk! Ez a rossz irány!)

  Tehát, fordulj jobbra fel (a Bánkút-Szentlélek KRESZ-táblát követve), és ettől az elágazástól kb. 7 km.-t kell még megtenni a kanyargós szerpentinen.

  Egyszer csak megérkeztek a fennsíkra, Szentlélekre. Haladjatok tovább a főúton.

  Előbb balról elmarad a “Szentléleki Turistaház”, utána jobbról elmarad a “Szentléleki Turistapark”, majd ezt követi egy elágazás, ahol balra be kell kanyarodni egy keskeny aszfalt útra. Itt is ki van írva egy zöld KRESZ táblán, hogy “Szentlélek” balra, és van egy “Hotel-Restaurant” reklámtábla is.

  A keskeny és lejtős úton tovább kell haladni, mindig balra tartva. 500 méterre lesz a főépületünk, és a kolostorrom. Megérkeztetek!

  Figyelem! Lillafüred és a fennsík között nem nagyon van térerő, de Szentléleken már működnek a telefonok!

  Válasz
 2. Murvai Zoltán

  Szervusztok viszem a fokhagymát mindenkinek. Nemsokára találkozunk addig is szép napot!

  Válasz
 3. Ujhelyi-Illés Orsolya

  Kedves Zoli! Mi is kérünk 1 kg fokhagymát. Köszönjük! Ujhelyiék

  Válasz
 4. Gunzinám Róbert

  Kedves Zoli! 1 kg ot én is kérek. Köszönöm.

  Válasz
 5. Urbán István

  Kedves Zoli!
  Vennék 3 kg bio fokhagymát.

  Válasz
 6. Tábori László

  Szia, Zoli!

  Én élnék is a lehetőséggbel: 1 kg-ra lenne szükségem.

  Köszönöm!

  Válasz
  • Királyné Bori

   Szia Zoli!
   Én is kérnék egy kilót

   Válasz
   • Mikita Ferencné

    Kedves Zoli! 1 kg fokhagymát kérek. Köszönöm.

    Válasz
  • Kissné Izsák Szilvia

   Szia Zoli! 2 kg-ot szeretnék. Köszönöm

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Az eredeti
Csung Jüan Csikung
könyvek magyar nyelvenKattints a képre!

Hét ezer éven keresztül őrizte „titkos tudását” a Csung Jüan síkság.

Elsőként a Saolin kungfut majd a Tajcsicsüant nyitotta meg,
és az egész világ ámulattal fogadta.

Most az egészségmegőrzés, a gyógyítás és az önfejlesztés leghatékonyabb rendszere válik
megismerhetővé,
Csung Jüan Csikung.

Fogadd szeretettel!
Kattints a képre!Kattints a képre!Kattints a képre!Kattints a képre!

debug  |  Teszt  | 
Kijelentkezés